Τοξικότητα των τροφίμων

Διατροφικές συμβουλές σχετικά με την τοξικότητα των τροφίμων

ΑρχικήΥπηρεσίεςΤοξικότητα των τροφίμων

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται συχνή αναφορά σε σχέση με την τοξικότητα κάποιων τροφίμων, τις ελεύθερες ρίζες, το οξειδωτικό στρες και πώς αυτά μας επηρεάζουν. Είναι απαραίτητο λοιπόν να γνωρίζουμε ότι στα τρόφιμα μπορούμε να συναντήσουμε τοξικές ουσίες ως ενδογενή συστατικά, εξωγενείς παράγοντες από το περιβάλλον, ως προιόντα αλληλεπίδρασης συστατικών κατά την παρασκευή τροφίμων και ως τοξίνες μικροοργανισμών.

Συχνά ακούμε ότι οι ελεύθερες ρίζες οφείλονται για μία σειρά από βλάβες που πλήττουν τον οργανισμό μας. Στην ουσία οι ελεύθερες ρίζες, παράγονται φυσιολογικά στο σώμα μας από τα μιτοχόνδρια, στα οποία γίνεται η οξείδωση των τροφίμων ( δηλαδή η μετατροπή των τροφών σε ενέργεια). Όμως, η υπερβολική παραγωγή ελευθέρων ριζών μπορεί να προκαλέσει κόπωση και μυική καταστροφή, πρόωρη γήρανση, κατάθλιψη κ.α.

Όταν λοιπόν, υπάρχει μεγάλη παραγωγή ελευθέρων ριζών, τότε επέρχεται το οξειδωτικό στρες.

Ένας από του πιο βασικούς παράγοντες παραγωγής ελευθέρων ριζών και οξειδωτικούς στρες είναι η διατροφή. Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όμως πρέπει να δώσουμε προσοχή, καθώς ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετική ποσότητα αντιοξειδωτικών ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τις συνήθειες του.

image
https://www.activeat.gr/wp-content/themes/blake/
https://www.activeat.gr//
#18643f
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/bodytimelarissa.gr/activeat.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.activeat.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
πληκτρολόγησε το email σου εδώ
on
off