Συνταγές

Πέννες Μεσογείου από τη sketiglyka

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Η πιο νόστιμη επιλογή για πέννες. Τα ζυμαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εβδομαδιαίου μας μενού και είναι αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Οπότε, ας φροντίσουμε να το απολαύσουμε υγιεινά, μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά και τις περιττές θερμίδες από τις βαριές σάλτσες. Ιδανική επιλογή, το γιαούρτι κρικρι, το οποίο απογειώνει τη γεύση.

 

ΥΛΙΚΑ:

 

500γρ Πέννες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1/2 κούπα αρακά
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κούπα μανιτάρια
2 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό Γιαούρτι Κρι Κρι
Τριμμένη Ελληνική σκληρομυζήθρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

 

Βράζουμε τα μακαρόνια με τον καθιερωμένο τρόπο και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά.
Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά και αδειάζουμε τον κεσέ από το γιαουρτάκι. Μόλις τσιγαριστούν ελαφρώς τα λαχανικά ρίχνουμε μέσα τις πέννες ανακατεύουμε καλά αλατίζουμε ρίχνουμε και λίγο σκόρδο και τέλος περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε ελαφρώς να μην κολλήσει σε σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό αλλά και κρύο καλή σας όρεξη με ελληνικό καλοκαιρινό πιάτο!!!!

 

Αντιγόνη - Βασιλική Χαλκιά

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

Υπ. MSc in Toxicology

 

No matching tags

Activeat

Διεύθυνση: Λ. Κατσώνη 22
412 23 Λάρισα, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2410551537
Κινητό: 6984383713
e-mail: antichalkia@gmail.com

Like us on Facebook

Newsletter

©2017 Activeat.gr. All Rights Reserved. Powered by Primusconsulting.gr.

Search