Πριν ευχηθείς κάτι, σκέψου το 2 φορές…

Άλλη μια Κυριακή ξημέρωσε. Ένα τι παραπονεμένη, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, έτσι απλά για να σου τραβήξει την προσοχή. Λίγο κουρασμένη, με μια όψη μουντή, κάπως ανίκανη να σηκωθεί από το κρεβάτι που φαντάζει παράδεισος για αυτήν. Για την ίδια που κάποτε τρόμαζες να τη μαζέψεις από τις ηλιόλουστες βόλτες! Προχωρώντας προς το ζουμί της χρονιάς δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα, οι μέρες γίνονται λιγότερο ανέμελες και οι Κυριακές φαίνεται σα να διαρκούν το πολύ κανένα μισάωρο. Και μετά κορόιδευες τους γονείς σου που βγαίναν από το σπίτι μια στις χαρές και στις γιορτές. Εμ, ότι το κοροϊδεύεις το λούζεσαι κύριέ μου.

Άραγε αν είχες ένα μαγικό διακόπτη μπροστά σου που θα σου έδινε τη δυνατότητα να ζήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, ακριβώς έτσι όπως αναλογίζεσαι με τη φαντασία σου, αλλά με την προϋπόθεση οτιδήποτε και οποιοσδήποτε μέχρι τώρα γνώριζες θα διαγραφόταν από τη μνήμη σου, θα τον άνοιγες;…. Για ξανασκέψου το λίγο…

Τις προάλλες ήμουνα παρούσα σε μια συζήτηση, από αυτές που σε πιάνει κάτι και θέλεις να μιλάς και να μιλάς και να μιλάς μέχρι όλο το ακροατήριο να αποφανθεί σύσσωμο για την αθωότητά σου. Η συζήτηση ξεκίνησε με τη δήλωση ενός 29χρονου άνδρα που καθόταν απέναντι μου. ‘’ποοο ρε φίλε κοίτα τι κάνει ο Αντετοκούμπο πάλι, δεν παίζεται, αλήθεια θα τα έδινα όλα για να έχω τη ζωή του, καριέρα πέντε αστέρων, δόξα, φήμη, άπειρα λεφτά, γυναίκες, όλα στα πόδια του, τι άλλο να ζητήσει κανείς’’; Σα να μην έφτανε αυτή η φράση διαμάντι που έφτασε ξαφνικά στα αυτιά μου ήρθε και η επόμενη από το διπλανό του να ολοκληρώσει το χρυσωρυχείο. ‘’Ααααα καλά εσύ δεν έχεις μυαλό, ποιος Αντετοκούμπο, μια Καρντάσιαν να παντρευόσουν θα σου έλεγα εγώ πως το φαγητό σε χρυσά κουτάλια γίνεται πραγματικότητα. Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο’’. Πριν βγάλω τα συμπεράσματά μου έκανα στον πρώτο μια και μόνον απλή ερώτηση. ‘’ Είσαι έτοιμος δηλαδή να αφήσεις τα πάντα πίσω σου όλα αυτά που κατέκτησες μέχρι τώρα, φίλους, οικογένεια για μια τέτοια ζωή’’;

Η απάντηση που ήρθε ήταν διπλή, αλλά ακούστηκε με ένα στόμα μια φωνή ‘’εννοείται’’!

Και τότε κατάλαβα ότι το πιο εύκολο πράγμα στις μέρες μας είναι να παγιδευτείς σε μια εικόνα. Κολλάς, με ένα τσακ που ακούγεται από τα δάχτυλά σου, σε μια φτιαχτή κατάσταση που εξιδανικεύεις και αποζητάς σε κάθε ευκαιρία τόσο όσο να εξυπηρετείς ικανοποιητικά τη drama queen που κρύβεις μέσα σου.

‘’Μου λες δηλαδή ότι προτιμάς μια ζωή που από μικρή ηλικία βιώνεις μια συνεχόμενη πάλη, πάλη για επιβίωση, πάλη με τις σωματικές σου αντοχές, πάλη στο να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που σε ανέδειξε που σε βοήθησε να πλουτίσεις και εσένα και πολλούς άλλους γύρω σου, πάλη να νιώσεις ακόμα αγάπη για αυτό που κάνεις και όχι αδιέξοδο μπροστά στα τόσα εκατομμύρια που έχουν επενδύσει επάνω σου. Πάλη με την ανάγκη να δεις αυτούς που αγαπάς και που βλέπεις 5 μέρες το χρόνο, πάλη να διώξεις τον πόνο μιας απώλειας ενώ το πρωτάθλημα έχει αρχίσει, πάλη να είσαι εσύ αυτός που παλεύει και όχι κάποιος άλλος. Πάλη με τον ίδιο σου τον εαυτό να είσαι τέλειος ενώ μπορεί να μη θες στην πραγματικότητα’’. Σιωπή…. είδες που αν το καλοσκεφτείς αρχίζεις και βλέπεις πιο σκούρα τα ρόδινα. ‘’ Όσο για εσένα αγαπητικέ της Κιμ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκληρά. Τουλάχιστον στην πρώτη επιλογή βιώνεις αξίες, υπερηφάνεια, ήθος  και πολλά ακόμα συναισθήματα. Εσύ όμως αναζητάς μια ζωή εντελώς εικονική χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας. Μια ζωή που το μόνο που έχει σημασία είναι τα νούμερα στην τηλεόραση, στο instagram, στον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς συναίσθημα με υποκατάστατα πλαστικές και ναρκωτικές ουσίες. Ναι ξέρω βίλες, ιδιωτικά τζετ, prive νησιά αλλά όλα αυτά είναι ωραία όταν έχουν να σου πουν κάτι, πριν τα απομυθοποιήσεις εντελώς και κυκλοφορείς συνεχώς με ένα παγωμένο μειδίαμα στο πρόσωπο’’.

Η κουβέντα ακριβώς όπως άρχισε έτσι και τελείωσε, με ένα αμήχανο κενό, και κάποιον που πέταξε κάτι άσχετο για να αλλάξει θέμα και να μας βγάλει από τις παράλληλες σκέψεις που είχαμε μπει.

Εσύ αλήθεια τι θα απαντούσες, έχω μεγάλη περιέργεια!

Να αναζητάς τις αληθινές εκφάνσεις της ζωής σου και να μη ξεχνάς να χαμογελάς.Β.Β

 

Γράφει η Βένια Βλώτσου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *