ΠΡΆΣΙΝΑ, ΚΌΚΚΙΝΑ, ΡΟΖ, ΜΠΛΕ… ΌΧΙ ΚΑΡΑΒΆΚΙΑ, ΑΛΛΆ ΕΊΔΗ ΤΡΟΦΊΜΩΝ.

Γεια σας. Πως σας βρίσκω αυτή τη φορά; Ανανεωμένους και αισιόδοξους ελπίζω. Θέλω να σας πω, ότι εγώ συνεχίζω λίγο με τα πάνω μου, λίγο με τα κάτω μου, με την προσπάθειά μου για απώλεια βάρους κι όλο ψάχνω νέες έρευνες για να σας ενημερώνω κι εσάς. Λοιπόν, σας έχω ένα νέο πρόγραμμα διατροφής το οποίο υπόσχεται να  βοηθήσει να πετύχουμε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά την απώλεια βάρους. Για να δούμε…

Μία “γκουρού” για το χάσιμο βάρους, έχει αναπτύξει ένα καινούριο πλάνο δίαιτας, που χωρίζει τα τρόφιμα σε ομάδες, οι οποίες έχουν πάρει τα ονόματα τεσσάρων χρωμάτων.

Ονομάζεται Τζάνετ Τόμσον και έγινε διάσημη με το βιβλίο Fat To Flat το 1995. Γι αυτό και θα ασχοληθώ με το νέο της σχέδιο, επειδή έχει ήδη γίνει διάσημη! Αστειεύομαι…

Η Τόμσον υποστηρίζει ότι το νέο σχέδιό της προσφέρει μια απλή λύση για τη μείωση των κιλών, ενώ παράλληλα αποκαθιστά την υγεία του εντέρου, βάζοντας τύπους τροφίμων σε κατηγορίες με κωδικό χρώματος, με τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια να βρίσκονται στην ίδια «πράσινη» κατηγορία, τα φαγητά με άμυλο στη «ροζ», τα λίπη και οι πρωτεΐνες στην «μπλε» και τέλος, τα φαγητά με καμία θρεπτική αξία, στην «κόκκινη».

Έτσι, το να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, είναι τόσο απλό, όσο το να τρως ένα συγκεκριμένο αριθμό μερίδων κάθε μέρα: μέχρι οχτώ από την πράσινη, τρία από τη ροζ, μία μερίδα μπλε με κάθε γεύμα και τίποτα από την κόκκινη, εκτός αν πρόκειται για κέρασμα. Που κι αυτό καλό είναι να το αποφεύγεις.

Αν ακολουθήσει κανείς αυτά τα βήματα, μπορεί να χάσει μέχρι και 5 κιλά σε δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»

Τα πράσινο φαγητά, δεν χρειάζονται ζύγισμα ή μέτρημα. Μπορούν να καταναλωθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος μερίδας, Θα πρέπει όμως να αποφεύγεται η κατανάλωση πάρα πολλών αποξηραμένων φρούτων.

«ΡΟΖ ΤΡΟΦΙΜΑ»

Τα τρόφιμα που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, όπως το ψωμί, οι πατάτες και τα δημητριακά, θα πρέπει να περιοριστούν,με την Τόμσον να συμβουλεύει να τρώτε μία ή δύο μερίδες την ημέρα, ή ακόμα και λιγότερα αν θέλετε να χάσετε βάρος, έως και καθόλου.

Επιλέγοντας ψωμί με σπόρους, σικάλεως ή ξινόγαλα μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, όπως επίσης είναι και οι γλυκοπατάτες, το καφέ ρύζι, το κινόα και το κους κους.

«ΜΠΛΕ ΤΡΟΦΙΜΑ»

Στα μπλε τρόφιμα περιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Τα μπλε τρόφιμα θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε γεύμα, καθώς μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών της πείνας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, που σημαίνει ότι δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη για σνακ.

«ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»

Τα κόκκινα τρόφιμα – τα οποία περιλαμβάνουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μεταποιημένα τρόφιμα, καθώς και το αλκοόλ – πρέπει γενικά να αποφεύγονται.

Ωστόσο, η Τόμσον επιμένει ότι η περιστασιακή κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί ή ένα νόστιμο επιδόρπιο, δεν θα υπονομεύσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Το σχέδιο διατροφής της Τόμσον δεν απαγορεύει κανένα τρόφιμο, αλλά επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της υγείας των εντέρων.

Μεταξύ μας τώρα, όχι ότι μάθαμε κάτι διαφορετικό, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ, απλά η συγκεκριμένη τα βάζει σε σειρά και δίνει έναν έξυπνο τρόπο υπολογισμού των μερίδων, συνεπώς και των θερμίδων. Θυμάστε αντίστοιχο θέμα με έρευνα για την πιο σωστή μέτρηση της μερίδας, δηλαδή στην παλάμη του καθενός; Αυτά τα έξυπνα αποτελέσματα ερευνών και μελετών, τα αγαπώ καθώς ακούγονται τουλάχιστον ιδανικά. Σε κάθε περίπτωση, όπως καταλήγω κάθε φορά είναι να συμβουλεύεστε την/τον ειδικό που εμπιστεύεστε. Οι πληροφορίες  δεν κάνουν κακό, όταν απλά συλλέγονται…

💡Φροντίστε ότι κάνετε, να το κάνετε καλά. Αλλιώς, μην το κάνετε καθόλου!

💡Έχετε στο νου σας, πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή, αλλαγές και μεγάλες αποφάσεις!

Φιλικά και ειλικρινά,
Λένα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *