Παραδοσιακός Ελληνικός καφές από τα “Coffee Island”

Ο καλός ελληνικός καφές έλεγε η γιαγιά μου είναι αυτός που γίνεται στην χόβολη. Σπάνια θα βρεις κάτι τέτοιο στις σημερινή εποχή, εκτός και αν το πετύχεις σε παλιά ή εναλλακτικά καφενεία.
Τώρα είναι η εποχή που όλα γίνονται αυτόματα στις μηχανές του καφέ ή με την κλασική μέθοδο με το μπρίκι στο γκαζάκι όπως γίνεται στα περισσότερα νοικοκυριά. Η απόλαυση ενός ελληνικού καφέ που σου προσφέρει το καφεκοπτείο της Coffee Ιsland δεν έχει να κάνει μόνο ότι σου παρέχει έναν καφέ αλλά σου δίνει την δυνατότητα ποικιλίας και επιλογής για κάθε γούστο ανάμεσα σε 7 διαφορετικά χαρμάνια.

Σε προτρέπω, πραγματικά, να δοκιμάσεις όλες τις ποικιλίες ώστε να δεις ποια ταιριάζει περισσότερο στα δικά σου χαρακτηριστικά για να πίνεις τον καλύτερο ελληνικό καφέ.

Ποικιλίες  &  χαρμάνια:

  • Ο παραδοσιακός έχει 70% Arabica – 30% Robυsta.

Πλούσιο σε καϊμάκι, ισορροπημένο άρωμα ,διαρκής επίγευση.

  • Το Special έχει 70% Arabica – 30% Robυ
    Πλούσιο καϊμάκι, έντονο άρωμα, αρωματική επίγευση.

  1. Σκούρος έχει σκούρο χαρμάνι με 80% Arabica – 20% Robυsta.
    Πλούσιο καϊμάκι, πικάντικο άρωμα, ευχάριστη πικράδα, πλούσιο σώμα.

  • Σκούρο Έξτρα έχει έξτρα σκούρο χαρμάνι με 80% Arabica – 20% Robυsta.
    Πλούσιο καϊμάκι, πικάντικο άρωμα, πλούσιο σώμα.

  • Σκούρος Έξτρα Έξτρα έχει έξτρα σκούρο χαρμάνι με 80% Arabica – 20% Robυsta.
    Ωραίο καϊμάκι, δυνατό άρωμα, χαμηλή οξύτητα, ελαφρύ σώμα, σκληρή γεύση, υψηλή πικράδα, διαρκής και πικρή επίγευση.

  • Ξανθός έχει ξανθό χαρμάνι με 80% Arabica – 20% Robυsta.
    Ωραίο καϊμάκι, πολύπλοκο άρωμα, ελαφρύ σώμα.

  • Ελληνικός DeCO2ffεε έχει χαρμάνι Ελληνικού Ντεκαφεινέ.
    Αποκαφεινοποίηση 99,9% με τη μέθοδο υγρού διοξειδίου του άνθρακα με φυσικά μέσα.
    100% Arabica.
    Ωραίο καϊμάκι, μεστό άρωμα, χαμηλή οξύτητα, γεμάτο σώμα, ευχάριστη πικράδα και γλυκόπικρη επίγευση.

Tips για το σωστό ψήσιμο του ελληνικού καφέ:


Μη βιάζεσαι! Ψήσε τον σε χαμηλή φωτιά.

Ανακάτεψε πολύ καλά μόνο στην αρχή. Καθώς ψήνεται, μην ανακατέψεις ξανά.

Άφησέ τον να ψηθεί μέχρι να φουσκώσει αλλά πρόσεχε να μην κάνει και πολλές φουσκάλες!

Αν ο καφές σου δεν έχει καϊμάκι, σημαίνει ότι τον έψησες αρκετά ή δεν έβαλες τη σωστή ποσότητα καφέ ή τον ανακάτεψες ξανά προς το τέλος λίγο πριν φουσκώσει.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

Ο καφές ξεθυμαίνει. Οπότε για να απολαμβάνεις τον καλύτερο ελληνικό καφέ από την Coffee island φρόντισε να τον φυλάσσεις σε συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς, όπως ακριβώς την παραλαμβάνεις από το καφεκοπτείο της Coffee island έτσι ώστε να διατηρεί την φρεσκάδα του σα να κόπηκε εκείνη την στιγμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *