Μάσκα με πράσινο άργιλο!

Αγαπημένη μου αναγνώστρια σήμερα θα φτιάξω την αγαπημένη μου μάσκα ομορφιάς βασισμένη στον πράσινο άργιλο. Μιας και έχω αρκετά λιπαρό δέρμα, την κάνω σχεδόν 3 με 4 φορές τον μήνα. Ο πράσινος άργιλος έχει τη δυνατότητα να απορροφά την λιπαρότητα και θεωρείται ιδανικός για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Η χρήση του έχει ως κύριο σκοπό τον καθαρισμό του δέρματος, καθώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στη τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας μέσα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά. Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως  από τους αισθητικούς για  την περιποίηση του προσώπου και πιο συγκεκριμένα για τον καθαρισμό των πόρων και ενίσχυση της επιδερμίδας με θρεπτικά στοιχεία.

Συστατικά της Μάσκας: 

Για να εξαφανίσεις τα σπυράκια και τη λιπαρότητα θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλάκι άργιλο.
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι.
  • μισό κουταλάκι νερό ή χαμομήλι.

Τρόπος και Χρόνος εφαρμογής

Βαθμός δυσκολίας 1/5

Χρόνος αναμονής περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η μάσκα.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αρκετά πηχτός χυλός. Την απλώνεις με ένα πινέλο ή ακόμα και με τα δάχτυλά σου. Καλό θα είναι πριν την εφαρμογή κάθε μάσκας να έχεις σαπουνίσει το πρόσωπό σου. Στο τέλος ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Προσοχή! να μην πάει στα μάτια σου και να μην είναι πολύ νερουλό το μείγμα γιατί δε θα στέκεται εύκολα στο πρόσωπο σου.

Επίσης Προσοχή! να μην ξηράνεις το δέρμα από την υπερβολική χρήση. Εάν αντιληφθείς κάτι τέτοιο απλά αραίωσε τη συχνότητα χρήσης της μάσκας ή την ώρα εφαρμογής της.

Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα σου!!!

Φιλικά,

 

Κατερίνα new in the City!

 

Γράφει η Κατερίνα Κουτρούλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *