Μάσκα με κουρκουμά κατά της ακμής!

Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μάσκα προσώπου που καταπολεμά την ακμή με φυσικό τρόπο, η οποία έχει την δυνατότητα να αφαιρεί και να καθαρίζει τους νεκρούς πόρους με την ιδιαιτερότητα να δίνει στο πρόσωπό σου μια λαμπερή, απαλή και λεία επιφάνεια.

 

Τα συστατικά που θα χρειαστείς για να κάνεις αυτή τη μάσκα:

  • 1 αυγό, μόνο το ασπράδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

 

Πώς να φτιάξεις και να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μάσκα προσώπου:

 

Διαδικασία παρασκευής:

Μέσα σε ένα μικρό μπολ τοποθέτησε το ασπράδι του αυγού. Ανακάτεψε μέχρι να αρχίσει να μετατρέπετε σε φυσαλίδες. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και τον κουρκουμά μέσα στο ασπράδι αυγού που έχεις ανακατέψει. Ανακάτεψε πολύ ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εφαρμογή:

Εφάρμοσε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σου. Αφήστε το να ενεργήσει για 10 έως 15 λεπτά. Όταν η μάσκα προσώπου έχει στεγνώσει εντελώς, χρησιμοποίησε ζεστό νερό για να αφαιρέσεις τη μάσκα. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με κρύο νερό και χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσεις το πρόσωπό σου.

 

Tip1: Απέφυγε να μιλάς, να χαμογελάς και να τεντώνεις το δέρμα του προσώπου σου όταν έχεις αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο.

 

Tip2: Ο κουρκουμάς, όπως αναφέρει και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Αντιγόνη – Βασιλική Χαλκιά, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής με φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς έχει σημαντικά οφέλη για το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου. Γι’ αυτό αγαπημένη μου αναγνώστρια φρόντισε να τον επιλέγεις στην διατροφή σου αλλά και σε μία μάσκα ομορφιάς.

Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα σου!!!

Φιλικά,

 

Κατερίνα new in the City!

 

Γράφει η Κατερίνα Κουτρούλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *