Λιγκουίνι με γαρίδες και σχοινόπρασο !

Όμορφες καλημέρες γλυκό μου παρεάκι και σήμερα θα σου δώσω μια υπέροχη συνταγή που αν δεν είναι η αγαπημένη μου σίγουρα ανήκει στις τοπ 10.

Λατρεύω τα θαλασσινά και όχι δεν τα θεωρώ αποκλειστικά καλοκαιρινό φαγητό.

Ναι ναι συμφωνώ πώς θέλεις να τα τρως, όπως κι εγώ άλλωστε, σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα αλλά σε εκείνα τα μικρά γραφικά ταβερνάκια σε κάτι νησιά που κάθεσαι πάνω στην άμμο στις ψάθινες καρέκλες και το κύμα χτυπάει τα πόδια σου.

Αλλά πίστεψέ με και σε ένα ωραίο κυριακάτικο τραπέζι μαζί με όλη την οικογένεια θα ταιριάξει απόλυτα…..

Λιγκουίνι με γαρίδες και σχοινόπρασο.

Υλικά:

1 πακετο γαρίδες νούμερο 1 ή νούμερο 0

Σάλτσα Πουμαρό

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο

4-5 κ.σ ελαιόλαδο

Βασιλικός

Αλάτι πιπέρι

1 κ.γ. μέλι

Λίγο σχοινόπρασο

1 πακέτο λιγκουίνι

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι από την πλάτη τους με ένα πολύ λεπτό μαχαιράκι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο  να τσιγαριστούν για δύο λεπτά.

Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει λίγο και αφού πάρει μια μικρή βράδυ ακριβώς πριν δέσει βάζουμε τις γαρίδες για δύο τρία λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

Θέλουν ελάχιστο ψήσιμο.

Μην τις παραβράσετε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο πολύ ψιλοκομμένο.

Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *