Κέικ μήλου, κανέλας και κρέμας τυριού!

Χειμωνιάτικο παραμύθι οι εικόνες τριγύρω και φυσικά είμαι σίγουρη πως μέσα στα σπίτια σας θα έχει στηθεί το πιο υπέροχο στολισμένο δέντρο, με τα παιδιά σας και τους φίλους σας να απολαμβάνουν την λαμπερή διακόσμησή του.

Εκεί κάπου κοντά μια πιατέλα περιμένει κάτι νόστιμο να στολίσει και να συμπληρώσει το υπέροχο παραμυθένιο σας σκηνικό!!!!

Και μαντέψτε τι σας έχω;;

Την πιο γιορτινή συνταγή για την κάνετε ακόμα και βασιλόπιτα, κέικ ή μαφινς.

Αλήθεια σας λέω αξίζει να δοκιμάσετε μέσα στις γιορτές αυτή την υπέροχη συνταγή

Κέικ μήλου κανέλας και κρέμα τυριού.

Υλικά.

  • 2 μήλα πράσινα
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ.γ baking
  • 2κ.γ τριμμένη κανέλα
  • 125 γρ καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ ηλιέλαιο
  • 125 γρ μέλι
  • 60 γρ γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 75 γρ αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα υλικά σε στερεά και υγρά σε δύο μπολ εκτός από τα μήλα τα οποία τα έχουμε πολύ ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και στο τελικό στάδιο προσθέτουμε τα μήλα.

Δεν χρειάζεται καν μίξερ.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 50-60 λεπτά, αν το βάλουμε όλο σε μια φόρμα.

Τα μικρά μάφινς τα έβαλα για 15′ στους 175 σε αέρα.

Κρέμα τυριού

160 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ Φιλαδέλφεια

200γρ άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με το τυρί και μετά βάζουμε την άχνη και το άρωμα. Είτε κανέλα είτε βανίλια είτε κάποιο λικέρ.

Απλώστε την κρέμα πάνω στο κέικ αφού κρυώσει πολύ καλά και μοιραστείτε  το με τους αγαπημένους σας

Καλή σας απόλαυση

View this post on Instagram

Η ευτυχία δεν έρχεται από αυτά που έχεις, από αυτά που σου ανήκουν ή από αυτά που μπορείς να αγοράσεις! Η ευτυχία, δε μεταφράζεται από τα likes και τους followers ! Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση ή με το πόσο έξυπνος είσαι! Η ευτυχία είναι εσωτερική, είναι ψυχική , είναι στιγμές! Είναι στιγμές που φτιάχνεις εσυ! Γι αυτο Βρες την ευτυχία μέσα σου!! #activeat #innerhappiness ty @articraft.gr

A post shared by Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά (@activeat.gr) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *