Η πράξη από τη σκέψη μια απόφαση δρόμος!

Κάθομαι και χαζεύω τους περαστικούς, ωραίο πράγμα το χαζευτήρι παρατηρείς τόσο πολύ τους άλλους που ξεχνάς για λίγο τα δικά σου προβλήματα! Άλλος ένας μήνας έφτασε στο τέλος του, και τι μήνας. με τα κείνα του, τα δώθε του, τα πάνω του, τα κάτω του, κυρίως αυτά τα τελευταία. Δε μπορώ να πω όμως, στιγμή βαρεμάρας δεν ένιωσα, όχι μπράβο! Η παράσταση έλαβε θετικό πρόσημο και όλοι γυρίσαμε στα σπίτια μας γεμάτοι. Well done October…

Εσύ το έχεις νιώσει ποτέ ότι αναμένεις ένας μονοψήφιος αριθμός που έρχεται να καλυτερεύσει τη ζωή σου. Αυτήν την πρώτη του μηνός πολλοί την έχουν αγιοποιήσει. Και αν όχι ένας αριθμός, μια ημέρα, αυτή η ώρα, ο επόμενος μήνας, ο άνθρωπος που στέκεσαι και τον κοιτάς στα μάτια, μια στιγμή… παιχνίδια μυαλού! Μην το αρνείσαι στην Ελλάδα ζεις, κάποιου είδους προκατάληψης υπάρχει στο μυαλό σου, κάποια τύχη, το πεπρωμένο, αχ αυτό το κακό το μάτι. Πόση κακή ενέργεια καθημερινά πιστεύεις ότι έχεις δεχθεί στη ζωή σου και βέβαια άλλη πόση έχεις προσφέρει.

Όμως η ενέργεια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πολλούς αστερίσκους, μπορεί να σου φαίνεται λίγο αλλόκοτο ως σκέψη αλλά στην πραγματικότητα είσαι ενέργεια, το σώμα σου, η κίνηση που κάνουν τα άκρα σου, τα δάκρυα που παράγεις, το τρανταχτό σου γέλιο, ολόκληρος ο εγκέφαλός σου είναι ενέργεια. Για όλα αυτά τα αρνητικά ή τα θετικά που εσύ σκέφτεσαι καταναλώνεις και παράγεις τεράστια ποσά από αυτό το μέγεθος που ορίζει την ύπαρξή σου ώστε τελικά αυτό να πάρει κάποια άλλη μορφή. Και εκεί είναι όλο το ζουμί, είτε όλο αυτό θα λειτουργήσει θετικά με το να κινητοποιηθείς για να αλλάξεις μια κατάσταση έμπρακτα, είτε η φαιά ουσία σου θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα με το να προβληματίζεσαι συνέχεια για μια κατάσταση που δεν κάνεις τίποτα για να τη διαμορφώσεις διαφορετικά.

Αν το δεις από την επιστημονική πλευρά (πάντα θα υπάρχει ακόμα και για τους αθεράπευτα ρομαντικούς), το ποσό ενέργειας που χρειάζονται τα κύτταρα σου, οι νευρώνες του εγκεφάλου σου όταν εσύ καλείσαι να επεξεργαστείς μια πληροφορία είναι δυο φορές μεγαλύτερο από αυτό που καταναλώνεις κάνοντας κάποια χειρωνακτική εργασία. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν ένα πρόβλημα με το μείνεις μεγάλο διάστημα στο στάδιο της σκέψης, του προβληματισμού, του μαγκώματος λαϊκά, καταναλώνεις άπειρη ενέργεια την οποία δε λαμβάνεις και πίσω από κάτι. Σκέψου το πιο απλά, βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που δε σου αρέσει, ψάχνεις να βρεις την πιο αναίμακτη λύση για την αλλάξεις, δε μπορείς να υλοποιήσεις τίποτα από αυτά που σκέφτεσαι γιατί φοβάσαι, αγχώνεσαι, μένεις άπρακτος και περιμένεις να γίνει κάτι από θαύμα, η αναμονή σε κάνει να το αναλύεις παραπάνω στο μυαλό σου και να αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο, άρα να καταναλώνεις ακόμα περισσότερη ενέργεια και μάντεψε ‘’αποτέλεσμα δεν έχεις’’!

Με το να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να πράξεις, ακόμα και αν αυτό δεν έχει θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν το μετανιώσεις χίλιες φορές για αυτό που αποφάσισες να κάνεις, τη χιλιοστή πρώτη θα καταλάβεις ότι αποκόμισες και κάτι θετικό, απέκλεισες κάτι που είχες στο μυαλό σου ως λύση και τώρα δε θα σε κατατρώει η σκέψη αυτή τα βράδια. Από τίποτα δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου, μη φοβάσαι, θα πάρεις το χρόνο σου θα βρεις τη δύναμη και θα προχωρήσεις παρακάτω, αλλά αυτή τη φορά ξέροντας κάτι παραπάνω!

Με λίγα λόγια γιατί τα πολλά κουράζουν, το μότο του μήνα είναι ‘’ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ’’.  Φύγε από το στάδιο της σκέψης και πέρνα στο σε αυτό της πράξης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δεις αν αυτά που έχεις στο κεφάλι σου είναι ικανά να σταθούν στη δική σου πραγματικότητα. Η αδράνεια είναι αυτή που αυξάνει τα μπερδεμένα μονοπάτια που έχεις στο μυαλό σου και σε πηγαίνει πίσω από αυτά που θες να ζήσεις. Και η ζωή δε σε περιμένει ποτέ. Αυτό το ξέρεις καλά άλλωστε. Κάποτε ένας σπουδαίος παραμυθάς είπες ‘’η φαντασία είναι ο χώρος που διορθώνεις άψογα ότι σου έχει στερήσει η πραγματικότητα’’. Εγώ σου λέω ότι μπορείς να μείνεις παγιδευμένος σε αυτήν τη σκέψη ή να αποδεχθείς ότι η ζωή δεν είναι παραμύθι και να προσπαθήσεις να τη φέρεις στα μέτρα σου. Και με τα παραμύθια το ίδιο δεν κάνεις…

Όπως και να έρθουν τα πράγματα, πάρε ενέργεια από ότι σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και μη ξεχνάς να χαμογελάς!

Γράφει η Βένια Βλώτσου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *