Ανάμεικτο κέικ!

Όμορφο παρεάκι μου καλημέρα και καλή σαρακοστή!!!!

Ξέρω ότι δε νηστεύουν όλοι και κυρίως δε νηστεύουν όλα τα παιδάκια.

Και επειδή τα σχολεία έχουν ακόμα αρκετό καιρό μέχρι να κλείσουν για Πάσχα σκέφτηκα να σας δώσω μια υπέροχη συνταγή για κέικ ανάμεικτο που έχω και ειλικρινά αποτελεί το τέλειο πρωινό για το σχολείο.

 

Λοιπόν θα χρειαστείτε:

  • 150γρ βούτυρο lurpak
  • 150γρ ηλιέλαιο
  • 1φλ πούδρα αμυγδάλου
  • 150γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 300γρ γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1φακελακι baking powder
  • 1 Πακέτο φαρίνα Γιώτης
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα από δύο ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1κουβερτουρα nestlle dessert λιωμένη

 

Εκτέλεση:

 

Χτυπάμε τα έλαια (βούτυρο λιωμένο και ηλιέλαιο ) με τις ζάχαρες ( λευκή και καστανή)

Πολύ ώρα, 15 λεπτά σίγουρα σε δυνατό μίξερ γιατί η καστανή ζάχαρη αργεί να λιώσει.

Πρέπει το μείγμα να γίνει λευκή κρέμα.

Μετά βάζουμε τους κρόκους το ξύσμα και τις βανίλιες.

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σε ένα άλλο μπολ. Προσέχουμε να μην έχει καθόλου υγρασία ή λιπαρή ουσία μέσα αλλιώς δεν θα φουσκώσει το ασπράδι.

Στη συνέχεια στο μείγμα με το βούτυρο βάζουμε το αμύγδαλο και αρχίζομε να προσθέτουμε μισό μισό αλεύρι, γάλα, αλεύρι, γάλα, σε δύο τρεις δόσεις.

 

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα μας προσθέτουμε και τη μαρέγκα με πολύ απαλές κινήσεις με σπάτουλα όχι με μίξερ.

 

Τέλος παίρνουμε λίγη δόση μείγματος και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.

 

Σε μια φόρμα κέικ καλά λαδωμένη βάζουμε μισή δόση λευκό μείγμα κάτω, όλο το σοκολατένιο μείγμα στη μέση, και όλο το υπόλοιπο λευκό μείγμα από πάνω.

 

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Επειδή κάθε φούρνος διαφέρει δοκιμάστε πριν το βγάλατε με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό.

 

Καλή σας απόλαυση!

View this post on Instagram

🍎🍎GIVEAWAY🍎🍎 Το διαιτολογικό γραφείο Activeat σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε το Βασικό σας Μεταβολισμό. Κάνοντας αυτή τη μέτρηση μπορείτε να διαπιστώσετε τις ακριβείς θερμίδες που καταναλώνετε! Μην ξεχνάτε, ο κάθε μεταβολισμός είναι μοναδικός και έτσι πρέπει να του συμπεριφερόμαστε! Για να μπείτε στον διαγωνισμό: ✔️ κάντε like στη φωτογραφία ✔️κάντε σχόλιο και tag 3 φίλους σας ✔️ ακολουθήστε το προφίλ @activeat.gr Ο διαγωνισμός λήγει στις 08/03 🌸🌸🌸Καλή επιτυχια 🌸🌸🌸

A post shared by Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά (@activeat.gr) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *