Αγαπημένο μου ημερολόγιο!

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Πριν λίγες μέρες μια φίλη μου από τη Γερμανία μου έστειλε ένα άρθρο σαν γράμμα, σαν εξομολόγηση να το πω καλύτερα, που ειλικρινά με ταρακούνησε αρκετά.

 

Με ταρακούνησε γιατί δυστυχώς όλοι μας κάποια πράγματα στη ζωή τα θεωρούμε δεδομένα μέχρι να μας τα πάρουν.

 

Μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά σου, οι ετοιμασίες για ένα παιδικό πάρτι…

Το διάβασμα ενός βιβλίου, το μαγείρεμα για την οικογένεια,  μια βόλτα στα μαγαζιά, ένας καφές με την φίλη σου.

 

Ασχολούμαστε καμία φορά τόσο πολύ με την εξωτερική μας εμφάνιση και μας θλίβει το γεγονός ότι έχουμε ατέλειες.

 

Αλλά ειλικρινά αυτή είναι η αξία μας;

Σας βάζω το γράμμα όπως μου το έστειλαν για να νιώσετε πως καμία φορά δεν είναι όλα δεδομένα.

 

“Θέλω απλά οι άνθρωποι να σταματήσουν να αγχώνονται με τα ασήμαντα πράγματα της ζωής.

 

Ίσως σήμερα βρεθήκατε σε μποτιλιάρισμα, ή κοιμηθήκατε άσχημα εξαιτίας των παιδιών σας, ή ο κομμωτής σάς έκοψε τα μαλλιά υπερβολικά.

 

Ίσως έχετε σπάσει τα καινούργια ψεύτικα νύχια σας, ή το στήθος σας φαίνεται πολύ μικρό, ή έχετε κυτταρίτιδα στα οπίσθια και η κοιλιά σας είναι πλαδαρή.

 

 

Ακούω ανθρώπους να διαμαρτύρονται πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους και πόσο δύσκολο είναι να κάνουν γυμναστική. Να είστε ευγνώμονες που μπορείτε σωματικά να τα κάνετε. Η δουλειά και η γυμναστική μοιάζουν τόσο ασήμαντα… ώσπου το σώμα σας δεν σας επιτρέπει πια να τα κάνετε.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που θα παρακαλούσαν να έχουν το χρόνο έστω για να ζήσουν μια ώρα από τη μέρα σας!!!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να ζήσουν άλλη μια φορά τα γενέθλιά τους, άλλη μια φορά τη γιορτή τους ή τις γιορτές των Χριστουγέννων!!!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που το μόνο που ζητάνε είναι να περάσουν άλλη μια μέρα με την οικογένειά τους γνωρίζοντας πως ο χρόνος τους είναι τόσο περιορισμένος!!!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που το μόνο που θέλουν είναι να νιώσουν τη ζεστασιά του ήλιου πάνω στα μάγουλα τους, να δουν ξανά τα μαλλιά τους να μακραίνουν, να πάρουν αγκαλιά το παιδί τους, το εγγόνι τους, να μαγειρέψουν για τους φίλους τους, να κολυμπήσουν στα κρύα νερά της θάλασσας την άνοιξη”.

 

Μην μιζεριάζετε​ λοιπόν. Προσπαθήστε να ζήσετε μια υγιεινή ζωή. Εκτιμήστε την υγεία σας και το λειτουργικό σας σώμα, ακόμη κι αν δεν είναι στο ιδανικό μέγεθος. Φροντίστε το και εκτιμήστε το πόσο εκπληκτικό είναι. Μετακινήστε το, θρέψτε το με υγιεινή τροφή. Αλλά μην αποκτήσετε εμμονή.

 

Θυμηθείτε ότι η καλή υγεία δεν περιορίζεται στο σώμα. Δουλέψτε επίσης σκληρά για να βρείτε την  ευτυχία, τη συναισθηματική και την πνευματική.

 

 

Χαρείτε ακόμα και τις πιο μικρές και για εσάς ασήμαντες στιγμές της ζωής σας.

 

Κάποιοι άνθρωποι θα πλήρωναν για μια τέτοια στιγμή ακόμα.”

 

Με εκτίμηση η παλιά σου φίλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *